Nancy Huisman

Freelance communicatieadviseur   & tekstschrijver

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft mij voor een periode van bijna twee jaar ingehuurd om de interne communicatie rond diverse huisvestingsprojecten te verzorgen. Als gevolg van Rijksbrede bezuinigingen op de huisvesting van overheidsdiensten, worden enkele RWS kantoren gesloten. Andere RWS kantoren, zoals kantoor Westraven in Utrecht en Poelendaelesingel in Middelburg worden efficiënter ingericht om de beschikbare ruimte met meer mensen te kunnen gebruiken. Ook gaan de medewerkers hier activiteitgericht werken volgens de uitgangspunten van Het Nieuwe Werken. 


Westraven Courant

Om de medewerkers te informeren over de veranderingen en uiteindelijk ook een gedragsverandering te bereiken heb ik voor deze 'Optimalisatie'-trajecten een communicatieplan opgesteld. In samenwerking met corporate en lokale RWS communicatieadviseurs heb ik diverse middelen ontwikkeld, zoals een speciale Westraven krant, nieuwsberichten voor intranet, een postercampagne en acties op Yammer. 


Andere huisvestingsprojecten waarvoor ik bij RWS de interne communicatie heb verzorgd, zijn: Herstelwerkzaamheden in gebouw Westraven, de verbouwing van het Corporate Learningcenter en het ontwikkelen van een leidraad voor interne verhuizingen.