Nancy Huisman

Freelance communicatieadviseur   & tekstschrijver

| 01-06-2018  Defensie: Maritiem Operatie Centrum Kustwacht


Op 1 juni is Nancy Huisman gestart met een nieuwe opdracht voor het project Maritiem Operatie Centrum Kustwacht (MOC). Het project wordt aangestuurd door het Joint IV Commando (JIVC), hét IT bedrijf van Defensie. 


Op het Marineterrein in Den Helder komen twee nieuwe gebouwen. Er ligt een ambitieus ontwerp, waarin huisvesting en ICT nauw met elkaar verweven zijn. Nieuwe ICT voorzieningen worden ontwikkeld voor de communicatie tussen het Kustwachtcentrum en het varend en vliegend materieel. Kustwachtmedewerkers krijgen een nieuwe werkplek met geïntegreerde ICT-voorzieningen, gericht op data- en informatie-uitwisseling. Zo kan de Kustwacht doorontwikkelen op het gebied van informatiegestuurd optreden (IGO). 


Communicatie speelt een centrale rol in het vergroten van de betrokkenheid van de Kustwacht, de medewerkers en de omgeving. Samen met de omgevingsmanager voert Nancy regie over de communicatie rond het project. De communicatieactiviteiten zijn zeer divers, van strategisch advies bij complexe, interdepartementale en politiek gevoelige issues tot het publiceren van nieuwsbrieven en het organiseren van bijeenkomsten om de Kustwachtmedewerkers te informeren over het verandertraject en wat dit voor hen betekent. 

 Lees meer over het project