Nancy Huisman

Freelance communicatieadviseur   & tekstschrijver
Ministerie van Defensie / DMO / JIVC - Maritiem Operatie Centrum Kustwacht

 

Het Ministerie van Defensie bouwt aan een nieuw Maritiem Operatie Centrum (MOC), waarin huisvesting en ICT nauw met elkaar verweven zijn. Op het Marineterrein in Den Helder komen twee nieuwe gebouwen. Nieuwe ICT voorzieningen worden ontwikkeld voor de communicatie tussen het Kustwachtcentrum en het varend en vliegend materieel. Kustwachtmedewerkers krijgen een nieuwe werkplek met geïntegreerde ICT-voorzieningen, gericht op data- en informatie-uitwisseling. Het project wordt aangestuurd vanuit het Joint IV Commando (JIVC), hét IT bedrijf van Defensie.

  

Het project heeft een interdepartementale context, waarbij het creëren en behouden van draagvlak van strategisch belang is.  Communicatie speelt een centrale rol in de betrokkenheid van de Kustwacht, de medewerkers en de stakeholders. Samen met de omgevingsmanager voer ik regie over de communicatie rond het project. Op basis van de projectplanning en mijlpalen worden de communicatiethema’s en prioriteiten bepaald. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met een tekstschrijver, een filmregisseur, een projectondersteuner en het Defensie Mediacenter.


De communicatieactiviteiten zijn zeer divers, van strategisch advies bij complexe, interdepartementale en politiek gevoelige issues tot het publiceren van nieuwsbrieven en het organiseren van bijeenkomsten om de Kustwachtmedewerkers te informeren over het verandertraject en wat dit voor hen betekent. 


Bekijk hier het animatiefilmpje dat we met het projectteam hebben laten maken over het project MOC Kustwacht.