Nancy Huisman

Freelance communicatieadviseur   & tekstschrijver
DICTU - Programma Cloud Werkplek

In 2018 en 2019 zijn alle medewerkers van het Ministerie van Economisch Zaken en Klimaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) overgegaan naar een nieuwe digitale werkomgeving: de Cloud Werkplek. De Cloud Werkplek is een moderne, veilige werkomgeving die Tijd-, Plaats- en Apparaatonafhankelijk Werken (TPAW) gemakkelijker maakt Deze werkplek wordt ontwikkeld door DICTU, ICT leverancier van de Rijksoverheid.

 

Als senior communicatieadviseur van het programma was ik verantwoordelijk voor de overall communicatie over de Cloud Werkplek binnen de ministeries EZK/LNV. Ik coördineerde de communicatie met stakeholders, medewerkers van het programma en eindgebruikers en adviseer de programmamanager en het Kernteam. Verder zorgde ik voor afstemming met de decentrale business projectmanagers, communicatieadviseurs en de servicedesk. 


Bij de start van de opdracht heb ik een communicatiestrategie en plan van aanpak opgesteld, ingedeeld in een aantal fasen. De eerste fase was gericht op betrokkenheid van de medewerkers via interne en stakeholdercommunicatie. Daarna verschoof de focus naar introductie en branding van de nieuwe werkplek. De derde fase was gericht op de meer praktische communicatie rond de migratie en implementatie in afstemming met de diensten. Ten slotte is in de laatste fase gewerkt aan gedragsverandering, door het positief stimuleren van het gebruik van alle nieuwe ICT mogelijkheden.


Bekijk hier het animatiefilmpje dat we met het projectteam hebben laten maken over de Cloud Werkplek.